Om oss

20170825_170512

Ett skånskt helskägg, en småländsk skogsmulle och två små minimänniskor fulla av livsglädje. Detta är de fyra besättningsmedlemmarna ombord på s/y Nausica.

20170903_184825

Anders 38 år– Började sin segelkarriär stort med en tung post ombord på en kappseglingsbåt, tre veckor gammal. Lyckligt sovandes genom hela tävlingen vill alla minnas att Anders var den som gjorde att båten vann den dagen. Detta gav såklart mersmak och seglingen har sedan dess alltid funnits med i livet. Nuförtiden i ett mer vaket tillstånd. Utbildad till brandingenjör och arbetar nu på Rädningstjänsten Syd som bland annat yttre befäl. Kapten ombord på S/Y Nausica.

20170818_145712

Linnéa 33 år- Började sin segelkarriär sjösjuk över Nordsjön som stolt nybliven ägare av sin första segelbåt, s/y Nausica. I två långa dygn hängandes över relingen med ett stort jublande fiskstim som följeslagare. Men tredje dygnet vände det minsann och trots att då både fiskar och delfiner snabbt försvann från vår sida så föddes en enorm kärlek till havet och segelbåten. Sjösjukan är mig fortfarande trogen men kärleken till havet och äventyret som seglingen ger är betydligt starkare. Utbildad sjuksköterska och arbetar nu på akuten i Lund.

008 (5)

Tilda 5 år- Slog familjens rekord då hon endast två veckor gammal var med på sin första segeltur. Förnöjt sov hon sig sen igenom större delen av den sommarens segelsemester. Nu förtiden är även hon mer vaken under våra seglingar och underhåller gärna med både sång och dans och är den som uppfann båtens givna dansplats. Är inte sen med att hjälpa sin lillasyster när lekplatsen lutar för mycket.

20170910_175126Agnes 3 år- Som familjens väckarklocka och den absolut mest morgonpigga av oss alla har hon under tre underbara år väckt oss med mer eller mindre skränande skönsång. En sann glädjespridare och älskar allt i livet, så länge storasyster också är med. Utnämnde sig snabbt till kapten och ägare av Nausica när familjen flyttade ner i båten i fjor. ”Min båååt” är ett uttryck som följde oss överallt och än så länge är det ingen som vågat säga emot henne.

%d bloggare gillar detta: